NEW BASE

 
 
Ny bas! Jag älskade min HD Invisible Cover Foundation från Makeup Forever men det är ju så kul att testa nytt, och nu behövde jag hela kitet: primer, concealer, foundation och puder. Jag är hittills jättenöjd med mina nya produkter och servicen på Mac inne på Åhlens City. Jag är långt ifrån en expert på alla olika produkter som finns och vad som passar just min hy så jag frågar alltid om råd. Den här kombinationen fick jag rekommenderad utefter min för tillfället rätt torra hy med lite problemområden som jag ville ha bra täckning för.
 
Prep+Prime Natural Radiance - Skön pumpflaska! Jag ska genomföra lite noggrannare tester och återkommer med recension, men det jag kan säga än så länge är att efter 7 timmar så är jag inte alls lika oljig som jag brukade bli förr. 

Studio Sculpt SPF 15 Foundation - en gelbaserad foundation som ger grym täckning. Att det är SPF är ett stort plus nu när solen börjar kika fram. 

Pro Longwear Concealer - Kommer i en smart pumpflaska. Den här får hänga med i väskan tillsammans med en liten pensel för eventuell touch up. Den är väldigt tunn så den passar perfekt under ögonen, det behövs ytterst lite så jag försöker trycka ut en liten droppe bara.

Studio Finish Concealer - Tjock, dryg och otroligt täckande. Perfekt för blemmor.
 
Mineralize Skinfinish - Jag hade tänkt mig ett löst mineralpuder men den här varianten gillar jag faktiskt mycket bättre, en skön dosa med spegel som är lättare att ha med on the go.  


Så här arbetar jag med produkterna: Först lägger jag primern med en ren platt pensel (Bdellium #955 - gillar just denna för att den inte suger upp all produkt), efter det lägger jag ett tunt lager foundation med samma borste, börjar i mitten av ansiktet och jobbar utåt, jag duttar in den i hyn vid kinder, haka och näsa. Längs käklinjen och i pannan, där jag inte behöver lika mycket täckning, drar jag lite försiktigt utåt. Efter det använder jag Pro Longwear Concealer med vilken platt pensel som helst under ögonen, vid näsvingarna och mungiporna och duttar in den tills det är jämnt och fint, hjälper till lite med foundationborsten om det behövs. För blemmor/röda partier använder jag Studio Concealer som täcker riktigt bra och gör på samma sätt där. Sist av allt så tar jag en stor puderborste (Bdellium Tools #975) och duttar på lite Mineralize powder i T-zonen. Till vardags är jag rätt nöjd med lite rouge på kinderna bara, kindbenen får en fin lyster/highlight i och med att jag inte pudrar något där. 

När det kommer till att köpa ny bas så krävs det ju lite engagemang för att hitta rätt i produktdjungeln, men mitt bästa råd är att testa! Gå till butikerna, be om att få testa en bas, se hur det ser ut och känns på kvällen när du gått en hel dag med sminket. Sitter det som det ska eller blev du för oljig eller för torr? Är du inte helt nöjd - gå tillbaka och testa en annan variant. Oftast kan ju makeupartisterna sin sak och rekommenderar bäst produkter för just din hy.
 

// My new base make up routine. At the moment my skin is really dry so I got this combination recommended and I am really pleased with the result. First of all I apply Prep+Prime Natural Radiance with a clean flat brush, after that I apply a thin layer of Studio Sculpt Foundation, then I take a small flat pencil for the Pro Longwear Concealer which I apply under my eyes, around my nostrils and corners of my mouth, and to blend this out I use the foundation brush again. For blemishes I continue with the same small, flat pencil and gently dap the Studio Finish Concealer on. Last of all I use a large powder brush to apply Mineralize Skinfinish over the T-zone.

Beauty MAC Make Up
0 kommentarer